Bărbat din Ontario condamnat pentru uciderea iubitei însărcinate care a refuzat avortul

LiveAction prezintă un nou caz de ucidere a unei femei însărcinate de către tată copilului, pentru că nu a acceptat să facă avort. 

Un bărbat din Ontario a fost găsit vinovat de crimă de gradul întâi pentru uciderea iubitei sale însărcinate, Christina Yadram, un act pe care anchetatorii l-au legat de refuzul curajos al acesteia de a face un avort. Corpul Christinei a fost descoperit în 2021, în pădurile din Northern Bruce Peninsula, iar probele au condus rapid la identificarea criminalului: Wazhir Gafoor, iubitul ei.

Gafoor a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată timp de cel puțin 25 de ani. Echipa sa de apărare a încercat să susțină că fapta ar fi fost omor din culpă, nu crimă premeditată, afirmând că intenția lui nu era să o ucidă pe Christina Yadram, ci să provoace un avort, legând-o cu bandă adezivă și lovindu-o într-o dubă. Juriul a respins această apărare. Sângele găsit pe banda adezivă folosită pentru a o imobiliza a fost corelat cu ADN-ul lui Gafoor, consolidând cazul acuzării.

Gafoor era căsătorit și avea patru copii cu soția sa. În relația extraconjugală, cei doi aveau un copil, iar Christina Yadram era însărcinată în șase luni cu un băiețel, de care era foarte entuziasmată. Însă, potrivit procurorilor, Gafoor era „obsedat” de ideea de a ucide copilul nenăscut, numindu-l în mod repetat „parazit” și spunându-i lui Christinei Yadram: „Vreau doar să moară și să dispară, și vreau doar să fiu cu tine”. El a cercetat metode de a-i provoca un avort forțat și a cumpărat inclusiv un speculum pentru a-și îndeplini planul.

Moartea tragică a lui Yadram evidențiază atât curajul mamelor care rezistă încercărilor de a le face rău copiilor nenăscuți, cât și presiunile și violența cu care se confruntă femeile care refuză avortul. Un studiu din 2023, citat în articol, arată că aproape 70% dintre femeile care au făcut avort au declarat că procedura a fost coercitivă, nedorită sau în contradicție cu valorile lor. „Tendința este să asociem constrângerea la avort cu regimuri opresive precum China, dar această epidemie ascunsă și șocantă se întâmplă peste tot în jurul nostru”, a declarat Tessa Longbons, co-autoare a studiului și cercetătoare la Institutul Charlotte Lozier.

Articolul subliniază nevoia dezbaterilor despre constrângerea la avort, care să respecte experiențele variate ale femeilor și să recunoască faptul că „majoritatea covârșitoare a avorturilor sunt, într-o anumită măsură, în conflict cu ceea ce femeile își doresc cu adevărat”. Longbons a adăugat: „Poveștile lor merită să fie spuse, nu șterse din discuție.”

În plus, articolul citează un studiu din 2021, publicat în jurnalul Obstetrics & Gynecology, care arată că omuciderea este cauza principală de deces în rândul femeilor însărcinate. Studiile au relevat că „omuciderea în timpul sarcinii sau în primele 42 de zile după încheierea acesteia a depășit de peste două ori toate cauzele principale de mortalitate maternă”. Cazul Christinei Yadram devine astfel un exemplu dureros al acestei realități tragice.


Informăm despre probleme importante ale vieții, cauze reale și soluții reale pentru toți. Contribuie și tu la creșterea conștientizării pe teme esențiale.

Activează o donație lunară recurentă folosind datele de mai jos:
Asociația România pentru viață
CUI 41210611
RO88RNCB0082163895060001 – RON
RO07RNCB0082163895060004 – EURO
RO77RNCB0082163895060005 – USD

Ești jurnalist, traducător sau creator de conținut și vrei să contribui?
Scrie-ne la redactia@rolifenews.ro
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *