Înainte de a citi această poveste emoționantă, preluată de pe LiveAction, vă rugăm să vă puneți, la sfârșitul ei, întrebarea: dacă așa pot să fie lucrurile, de ce 80-85% dintre copiii diagnosticați cu anomalii ale sistemului nervos central (care includ agenezia de cerebel), sunt avortați? Procentul este dintr-un raport din 2013, bazat pe date din perioada 2008-2012, realizat de EUROCAT (European Surveillance of Congenital Anomalies), care monitorizează malformațiile congenitale în Europa, oferă unele informații utile. EUROCAT colectează date din peste 20 de țări europene și include statistici despre întreruperile de sarcină în cazurile de anomalii fetale detectate prenatal.
Demi-Leigh Tebow a postat un video cu sora ei mai mică pe Instagram în luna februarie, în care a vorbit despre provocările, lecțiile și binecuvântările de a avea o soră cu nevoi speciale. „Astăzi ar fi fost ziua de naștere a micii mele surori Franje,” a scris ea pe 27 februarie. „Astăzi sărbătorim viața ei în ceruri, unde ea este în întregime iubită, în întregime cunoscută și în întregime vindecată!”
Într-un interviu despre cartea ei, „O coroană care durează,” Demi-Leigh Tebow a explicat:
„Franje a fost născută cu nevoi speciale și dizabilități severe. Ea, în esență, nu a fost născută cu un cerebel. Au existat mai multe complicații care au venit cu asta. Dar viața lui Franje … a fost atât de semnificativă și atât de specială. … Nu cred că am putea ști în întregime scopul pe care viața ei l-a avut până la un moment dat când voi întâlni Creatorul meu și voi fi cu ea din nou.
A fost o problemă grea pentru mine să accept. A fost greu pentru mine ca adolescentă, mai ales, să mă lupt cu ‘Doamne, de ce se întâmplă asta cu soră-mea? De ce nu poate fi vindecată?’ Și eu mă întrebam pe Dumnezeu de mai multe ori și de mai multe ori. Credința mea rătăcea.”
Cu timpul, rugându-se, Demi-Leigh Tebow a decis că trebuie să facă o schimbare.
„Și în loc de a spune, ‘Dumnezeule, de ce?’ Eu voi întreba, ‘Doamne, unde?’ Arată-mi.”
Ea a scris că Franje i-a învățat „multe lecții în dragoste, pierdere și durere.” Dar, în afară de acestea, cea mai mare lecție pe care a învățat-o a fost:
„În loc de a întreba pe Dumnezeu ‘De ce?’, încearcă să întrebi pe Dumnezeu ‘Unde?’. Când întrebările fără răspuns devin prea copleșitoare și împovărătoare, vă încurajez să încercați să-L căutați pe Dumnezeu și să aflați unde lucrează El în viața voastră, în loc să-L puneți la îndoială.”
Franje avea doar 13 ani când a murit în 2019. Ea avea o condiție foarte rară numită agenezia de cerebel, în care creierul se formează fără să aibă cerebel, care este responsabil pentru controlul motorului corpului, precum și pentru atenție, limbaj și coordonare. Fără el, o persoană va avea probabil întârzieri de dezvoltare și dificultăți de mișcare.
Într-un studiu efectuat la Universitatea din Tel Aviv și Universitatea din Haifa, cercetătorii au arătat că, deși a avea un copil cu dizabilități înseamnă „cerințe speciale pentru toți membrii familiei”, totuși există și avantaje semnificative. Cercetătorii au spus că studiul lor arată că copiii cu frați sau surori cu dizabilități intelectuale au obținut rezultate mai bune în empatie, învățare și apropiere de ceilalți și au obținut rezultate mai mici în conflict și rivalitate decât cei cu frați sau surori tipici.
Frații și surorile copiilor cu dizabilități, ca și Demi-Leigh Tebow, au mai multă empatie pentru ceilalți datorită experiențelor lor de a trăi alături de persoane cu nevoi speciale. Fiecare viață este valoroasă.
*
În lumea sportului și a show-biz-ului, puțini sunt cei care își păstrează integritatea și credința în fața presiunilor sociale. Demi-Leigh Tebow și soțul ei, Tim Tebow, sunt un exemplu de acestea. Cei doi soți, care s-au căsătorit în 2020, au o poveste de dragoste și credință care inspiră și arată că dragostea și credința pot învinge presiunea hedonistă din societate, chair și în tinerețe.
Demi-Leigh Tebow este o model și o activistă care s-a născut în Africa de Sud. Ea a câștigat titlul de Miss Universe în 2017 și a devenit o voce pentru cauzele sociale și umanitare. Demi-Leigh este cunoscută pentru că a vorbit deschis despre viața ei cu surorile ei mai mici, printre care Franje, care a murit în 2019 la vârsta de 13 ani. Un moment dificil în viața ei a fost când, al o lună după obținerea titlului Miss Universe, mașina ei a fost furată și hoții au încercat să o răpească, ea reușind să scape prin luptă.
Tim Tebow este un jucător de baseball și fotbal american care a câștigat titlul de Heisman Trophy în 2007. El este cunoscut pentru că a jucat pentru New York Jets și New York Mets. Tim Tebow este un om de credință puternic și a vorbit deschis despre viața lui și despre credința lui în Dumnezeu. A înființat un ong dedicat filantropiei, The Tim Tebow Foundation.
Într-o celebră reclamă la Super Bowl 2010, mama sa a povestit despre cum, în 1985, când era însărcinată cu Tim, a fost sfătuită de doctori să îl avorteze, pentru că era bolnavă de dizenterie. În urma reclamei, 5,5 milioane de oameni și-au reconsiderat poziția față de avort. Câțiva ani mai târziu, la un eveniment al unui centru pentru sprijinirea femeilor însărcinate, o femeie care văzuse clipul i-a spus: „Nu mi-am avortat copilul pentru că tu nu ți-ai avortat copilul”.
O altă femeie povestește cum reclama a determinat-o să nu facă avort, deși tatăl fetiței o presa să facă.
Tim și Demi-Leig Tebow au afirmat public principiul castității până la căsătorie. În 2015, Tim Tebow a încheiat relația sa cu Olivia Culpo, fostă Miss Univers, tocmai pentru că ea nu dorea să accepte acest principiu.
Informăm despre probleme importante ale vieții, cauze reale și soluții reale pentru toți. Contribuie și tu la creșterea conștientizării pe teme esențiale.
Activează o donație lunară recurentă folosind datele de mai jos:
Asociația România pentru viață
CUI 41210611
RO88RNCB0082163895060001 – RON
RO07RNCB0082163895060004 – EURO
RO77RNCB0082163895060005 – USD
Ești jurnalist, traducător sau creator de conținut și vrei să contribui?
Scrie-ne la redactia@rolifenews.ro.