Au ales viața pentru fiica lor, după ce medicii nu le-au dat nicio speranță: „Penny și-a meritat șansa”

Screenshot

Organizația americană pro-viață Save the Storks a publicat o mărturie emoționantă a unui angajat al ei. Povestea lui Brittany și Alec – el face parte din Save the Storks – este una plină de provocări și speranță, centrată pe lupta pentru viața fiicei lor, Penny.

Sarcina lui Brittany a fost marcată de vești triste. Chiar de la prima consultație prenatală, cuplul a aflat că bebelușul lor avea probleme de sănătate. Diagnosticul a fost sindromul Turner, o afecțiune rară care înseamnă provocări medicale grave. Avea inclusiv un defect cardiac. Medicii le-au dat doar 1% șanse ca fetița să supraviețuiască.

De-a lungul sarcinii, Brittany și Alec au fost nevoiți să se confrunte cu frica constantă și incertitudinea. Auzeau continuu „Copilul tău probabil nu va trăi”. Brittany povestește „Îmi era frică că va muri în mine”.

Li s-a sugerat chiar să planifice înmormântarea pentru copilul nenăscut. Dar Penny a continuat să lupte și să depășească așteptările.

Cu șase săptămâni înainte de termen, Brittany a început să se gândească cum să pregătească camera pentru Penny. Dar, mergând la spital pentru o discuție despre planificarea nașterii, a fost diagnosticată cu preeclampsie.

A fost necesară o cezariană de urgență pentru a o aduce pe lume pe Penny.

„Îmi ieșeam din minți de frică”, povestește Penny despre ce simțea în timp ce era dusă în fugă în sala de operații. „Îmi era frică că nu o voi iubi atunci când o voi vedea”, e recunoscut ea. „Dar, când am văzut-o în pătuțul ei, am plâns. Era atât de reală și am iubit-o pe loc.” A văzut-o, dar nu a putut să o țină în brațe, pentru că Penny a fost dusă rapid la un spital de copii din apropiere. Brittany a văzut iar peste trei zile.

După naștere, Penny a trecut prin intervenții chirurgicale dificile, inclusiv pentru un defect intestinal și o problemă la inimă, din cauza căreia era să moară, dar a continuat să lupte.

Penny a petrecut primele sale șase luni după naștere în secția de Terapie Intensivă Neonatală, într-o continuă bătălie pentru viață. Brittany și Alec o vizitau zilnic. „De fiecare dată când plecam, plângeam. Mă durea foarte tare să o lăsăm acolo”. În toată această perioadă, ei au fost sprijiniți de o rețea de organizații și prieteni, care le-au oferit suport emoțional și financiar.

Astăzi, Penny se dezvoltă bine, deși continuă să aibă nevoi medicale speciale. Povestea ei este un mărturie a puterii speranței și a tăriei unei copil firav care a sfidat prognosticurile negative.

Experiența familiei a inspirat-o pe Brittany să sprijine alte mame care trec prin situații similare.

Ea vrea ca alții să știe că un diagnostic precum Sindromul Turner nu este o condamnare la moarte. „Nu vreau ca ceilalți să creadă că lucrul «mai bun să facă avort», a spus ea. „Penny și-a meritat șansa și este cel mai uimitor lucru care ni s-a întâmplat vreodată.”

Cu toate acestea, unele familii sunt presate să aleagă avortul din cauza fricii și incertitudinii, uneori influențate de testele care pot fi greșite până la 93% din cazuri, conform unui articol din New York Times.

Penny este dovada vie că medicii pot greși, iar familia ei dorește să împărtășească mesajul că speranța și dragostea pot depăși chiar și cele mai dificile provocări : „Zâmbetul ei depășește cu mult orice dificultăți cu care ne confruntăm”.

Povestea lor este un apel la sprijinirea familiilor care se confruntă cu diagnostice grele, pentru ca mai mulți copii să aibă șansa să trăiască și să se dezvolte bine.

***

Informăm despre probleme importante ale vieții, cauze reale și soluții reale pentru toți. Contribuie și tu la creșterea conștientizării pe teme esențiale.
Activează o donație lunară recurentă folosind datele de mai jos:
Asociația România pentru viață
CUI 41210611
RO88RNCB0082163895060001 – RON
RO07RNCB0082163895060004 – EURO
RO77RNCB0082163895060005 – USD
Ești jurnalist, traducător sau creator de conținut și vrei să contribui?
Scrie-ne la redactia@rolifenews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *